سرهنگ رامین پاشایی معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا ضمن اشاره به اینکه شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای غیر بومی که سرورشان داخل کشور نیست بستر مناسبی برای کلاهبرداری است، گفت: ناشناختگی و عدم ارائه خدمات و سرویس از سوی آن شبکه اجتماعی یا پیام رسان به کشور ما اقبال مجرمان سایبری را به استفاده از این بستر افزایش داده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در بستر اینستاگرام بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نوع شغل در قالب صفحههای فروشگاهی ایجاد شده است، ادامه داد: بر اساس تجزیه و تحلیل پروندههای قضایی ریسک خرید از صفحههایی که در شبکههای اجتماعی غیر بومی فعالیت دارند ۵۰ درصد است. در مواردی هموطنان عنوان میکنند ما قبلا از این صفحه خرید کردهایم و کلاهبردار نبوده است اما این احتمال وجود دارد که آن شخص پس از مدتی و با کسب اعتبار لازم پول بسیاری به دست آورد و پس از آن پاسخگوی تعهد مالی خود نباشد.
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا با اشاره به اینکه عموما فروشگاههای آنلاینی که در شبکههای اجتماعی غیر بومی فعالیت دارند از شماره حسابهای اجارهای استفاده میکنند افزود: به همین دلیل است که میگوییم به هیچ عنوان نباید کارتتان را اجاره دهید چراکه هنگام کشف جرم اولین فردی که مورد پیگرد قانونی قرار میگیرد و قانونگذار او را مقصر تلقی میکند فردی است که کارتش را اجاره داده است، ممکن است این فرد برای دریافت اجاره ۳ میلیون تومانی با پرونده ۳ میلیاردی مواجه شود.
سرهنگ پاشایی ضمن بیان اینکه فروشگاههای آنلاینی که در شبکههای اجتماعی غیر بومی نظیر اینستاگرام فعالیت دارند هیچکدامشان مجوز فعالیت ندارند، توضیح داد: برخی از آنها عنوان میکنند که از پلیس فتا مجوز گرفتهاند و این در حالی است که صفحه مجازی به هیچ عنوان مجوز ندارد. در مواردی در سایت فعالیت دارند و سایت مجوز میگیرد و فرد میتواند از اینستاگرام برای تبلیغات استفاده کند.
وی بیان کرد: اینکه صفحه مجازی به فروشگاه تبدیل شود تعجب آور است باید در اینباره یک جراحی عمومی در کشورمان اتفاق بیفتد؛ این مشاغل دستهای از کسب و کارها هستند که درآمدها میلیونی و میلیاردی کسب اما ریالی مالیات پرداخت نمیکنند و هر زمان هم که بخواهند تعهدشان را زیر پا میگذارند و کلاهبرداری میکنند. ما هر روز با پروندههای بسیاری مواجه هستیم که مردم از فروشگاههای آنلاینی که در شبکههای اجتماعی غیر بومی فعالیت دارد شاکی هستند و به همین دلیل توصیه ما این است که افراد از شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای داخلی استفاده کنند.
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا گفت: شبکههای اجتماعی داخلی و پیامرسانهای بومی به رشد لازم رسیدهاند و آمار جرایم در آنها پایین است چرا که اگر خدایی نکرده منبع آلوده کننده و نامعتبری در این شبکههای اجتماعی ببینیم که البته شاهدش هستیم، بلافاصله میتوانیم آن را مسدود کنیم و فردی که آن را ایجاد کرده را مورد پیگرد قانونی قرار دهیم، سرعت عمل پلیس در شبکههای اجتماعی داخلی و پیامرسانهای بومی بسیار بالاتر از شبکههای غیربومی است.
نظر شما